חופשה לעוזרת בית
לפעמים נדמה לנו שאם היא לא מגיעה אז לא צריך לשלם לה, אבל גם העוזרת שלנו זכאית לימי הבראה וחופשה, וכשהיא נופשת אנחנו המעסיקים עדיין צריכים לשלם לה על עבודתה- בדיוק כמו שאנחנו מקבלים משכורת על ימי החופשה שלנו.
תשלום חופשה לעוזרת בית
אבל לא רק תשלום על ימי חופשה. כשאנחנו משלמים חופשה לעוזרת בית, אנחנו גם צריכים להמשיך להפקיד לה תשלומים פנסיוניים, גם אם באותו החודש היא כלל לא הגיעה לביתנו.
מובן שהפקדת התשלומים הפנסיוניים מחייבת אותנו רק כאשר העוזרת עובדת בביתנו לפחות חצי שנה.
לשון החוק
המעסיקים מחויבים להמשיך להפקיד תשלומים פנסיוניים לעוזרת כשזו בחופשה על-פי חוק!
אם המעסיקים לא יעשו כן, הם למעשה פוגעים ברצף התשלומים הפנסיוניים של העוזרת. במקרה כזה העוזרת עלולה לאבד את זכויותיה ואם היא אכן תאבד אותן, היא תוכל לתבוע בבית משפט את המעסיק שלה, כדי שזה יפצה אותה וישלם לה את הכספים שהיא היתה אמורה לקבל מקרן הפנסיה. ולמען האמת, כבר קרו מקרים שבהם בית המשפט פסק שעל המעסיק לשלם מכספו את הקצבה שהעובד שלו היה אמור לקבל לולא נפגעו זכויותיו הפנסיוניות.
הדרך הפשוטה ביותר לשלם ביטוח פנסיוני לעוזרת הבית, היא באמצעות המרכז לביטוח פנסיה חובה. המרכז שולח לכם תזכורת למייל (גם כאשר העוזרת בחופשה) ומחשב עבורכם את הסכום שעליכם להפריש לקרן הפנסיה והכל נעשה דרך המחשב. מדובר בסכומים קטנים שיכולים להציל אתכם מצרות גדולות.
להסדרת תשלום פנסיה חובה לעוזרת - לחצו כאן.