יציאה לפנסיה של עובד משק בית
כיצד עובד משק בית שהגיע לגיל פרישה מקבל את כספי הפנסיה שצבר במהלך השנים? ומה קורה במקרה שבו העובד דווקא מחליט להמשיך לעבוד? האם על המעסיקים להמשיך להפריש לו תשלומים פנסיוניים? - יציאה לפנסיה על הפרק
שנת 2008 חוללה מהפכה גדולה
בנושא הפנסיוני של עובדי משק הבית בישראל. משנה זו המעסיקים מחויבים על-פי חוק להפריש תשלומים פנסיוניים עבור עובדיהם ובכך למעשה, מבטיחים המעסיקים את רווחתם הכלכלית של העובדים במשק בית בהגיעם לגיל פרישה (יש לציין כי קרן הפנסיה של העובדים כוללת גם ביטוח אובדן כושר עבודה וגם ביטוח שארים, ומבחינת המעסיק- היא אף כוללת חיסכון עבור כספי פיצויים).
עובד שמגיע לגיל פרישה, כלומר, עומד בפני יציאה לפנסיה, יקבל את הכספים שנחסכו עבורו בצורה של קצבה חודשית אלא אם הסכום שנחסך עבורו אינו סכום גבוה. במקרה שבו הסכום שנחסך עבורו הינו סכום נמוך, העובד יקבל את מלוא הסכום בתשלום חד פעמי בודד (כדי לדעת מהו הסכום הקובע- יש לעיין בתקנון הקרן).
סכום הקצבה החודשית שאותה יקבל העובד, תלוי בסכום שנצבר בקרן הפנסיה שלו ובמקדם הקצבה.
בהקשר זה יש לציין, כי משרד האוצר עומד לקצץ בקצבאותיהם של העובדים העומדים בפני יציאה לפנסיה ומוטב להתעדכן בנושא רגיש ומשתנה זה באמצעי התקשורת.
ממשיכים לעבוד
במקרה שבו העובד הגיע לגיל פרישה אך מחליט שכוחו עדיין במותניו וכי יציאה לפנסיה אינה נכללת בסדר יומו, דהיינו, הוא מעוניין להמשיך לעבוד, מעסיקיו פטורים מלהפריש לו תשלומים פנסיוניים וזאת בתנאי שהעובד מקבל בפועל קצבת זקנה מקרן פנסיונית (ללא קשר לביטוח הלאומי).
האפשרות הפשוטה ביותר
לחיסכון פנסיוני עבור עובד משק בית היא דרך המרכז לביטוח פנסיה חובה. מדי חודש המרכז שולח לכם תזכורת ואף מחשב את הסכום שעליכם להפקיד עבור עובד משק הבית- והכל דרך המחשב ומבלי לצאת מהבית! אלו סכומים קטנים שמצילים מצרות גדולות.
עמוד זה נועד למסור לכם מידע. יש להדגיש כי בתקנון הקרן נמצאים התנאים המחייבים!