על פנסיה למטפלות ועל פנסיה אבודה (לא מה שחשבתם)
התקשורת שוטפת אותנו בקמפיין על איתור כספי פנסיה וקופות גמל אבודים. ודאי גם לכם יצא לצפות בפרסומת בטלוויזיה שבה נראה הר המורכב משטרות של כסף  הר של כספי פנסיה אבודים. וודאי גם לכם יצא לראות בכל תוכנית אירוח כפטריות אחרי הגשם את הכתב הכלכלי או את נציגי משרד האוצר מתראיינים "איך מוצאים את הפנסיה האבודה", ו"כמה כסף יש שם וכו' וכו' וכו'".
בפוסט שלפניכם לא נדבר על הפנסיות האבודות שלכם ושל קרובי המשפחה שלכם שנשכחו עם השנים, אלא נדבר על פנסיה אחרת. על פנסיה שלא תרצו שתלך לכם לאיבוד, על פנסיה שלא כדאי שתוותרו עליה- נדבר על פנסיה למטפלות.
על-פי חוק, חובה
עלינו לשלם פנסיה למטפלת של הילדים שלנו. אנחנו נחשבים כמעסיקים לכל דבר ובנוסף לתשלומי הביטוח הלאומי, עלינו לשלם לה גם תשלומים פנסיוניים.
גם כשקיימים יחסי קרבה חמים בינינו לבין המטפלת שלנו וגם כאשר היא מתחייבת בפנינו (אפילו בכתב) שלא תתבע אותנו בבוא היום כיוון שלא הפרשנו לה תשלומים פנסיוניים- עדיין החוק קובע כי עלינו לשלם פנסיה למטפלת (ואל תשכחו שבמקרה של פטירת העוזרת, חס וחלילה, יכול לקום דור של ידע את יוסף).
פנסיה למטפלת לא כוללת רק חיסכון עבור גיל פרישה. פנסיה למטפלת כוללת גם
ביטוח אובדן כושר עבודה (עקב מחלה קשה או תאונה אף שזו לא התרחשה בביתנו, כלומר, ברגע שאנו משלמים פנסיה למטפלת היא מבוטחת 24/7), ביטוח שארים במקרה של פטירה (גם כאן, הביטוח מכסה כאשר המוות לא התרחש בביתנו) וגם חיסכון עבור כספי פיצויים, בבוא היום כשהילדים שלנו יגדלו ולא נזדקק יותר לשירותיה של המטפלת לא נצטרך להתמודד עם הוצאה חד פעמית גבוהה.
מעסיקים שאינם משלמים פנסיה למטפלות חשופים לתביעות מצד המטפלת ומצד שאריה וכיום, החוק עומד לצד המטפלת וקרובי משפחתה.
אל תחסכו את תשלומי הפנסיה למטפלת!
שלמו עוד היום פנסיה למטפלת שלכם, כדי שבעתיד לא תבכו על פנסיה שיכולתם לשלם אבל היא הלכה לכם לאיבוד.
התנאים המחייבים הם התנאים הקובעים בתקנון קרן הפנסיה מטרת הפוסט היא לצורך אינפורמטיבי בלבד!