שכר עוזרת בית
מהו שכר עוזרת בית ממוצע? ומה עושים עם התשלומים הפנסיוניים כאשר העוזרת עבדה אצלנו יותר שעות החודש (מישהו אמר חגים?) - מה שרציתם לדעת על שכר עוזרת בית ועל תשלומים פנסיוניים
קיימים מעסיקים הנוהגים לשלם שכר עוזרת בית באופן גלובלי וקיימים מעסיקים הנוהגים לשלם שכר עוזרת בית לפי שעות.
בכל מקרה, הן אלו והן אלו צריכים להוסיף לשכרה הבסיסי של העוזרת- דמי נסיעות, דמי ביטוח לאומי והפרשות לקרן הפנסיה.
בעת החישוב עבור דמי הביטוח הלאומי וההפרשות לקרן הפנסיה יש להתחשב אך ורק בשכר הבסיסי של עוזרת הבית, כלומר, ללא חישוב דמי נסיעות.
שכר עוזרת בית ממוצע
אם תהיתם מהו שכרה הממוצע של עוזרת בית במשקי הבית בישראל, אזי ממוצע השכר עומד על 680-700 שקלים בחודש, כלומר, 8,160-8,400 בשנה ממעסיק אחד.
שכר עוזרת בית דינמי
מובן ששכר עוזרת הבית עשוי להשתנות מעת לעת, וכי יש חודשים שבהם העוזרת עובדת יותר (או פחות) שעות. מניסיוננו, כמות שעות העבודה של עוזרת הבית עולה בעיקר בתקופות שלפני החגים (פסח וחגי תשרי) ובעונה החמה (יולי-אוגוסט) של מעברי הדירות.
כיוון שהתשלומים הפנסיוניים שיש להפריש
לקרן הפנסיה של העוזרת נגזרים באחוזים משכרה, המרכז לביטוח פנסיה חובה מאפשר למעסיקים לעדכן את שכר העוזרת בחודש נתון עד לתאריך החמישה בחודש שלאחריו.
כך למשל, אם נניח אנחנו נמצאים בחודש ספטמבר ובחודש זה שכר העוזרת הגיע ל- 850 שקלים, עד החמישה באוקטובר המעסיק יכול לעדכן את הנתון באתר. בחמישה באוקטובר מתבצעת הגבייה עבור התשלום הפנסיוני של העוזרת בהתאם לעדכון הנתונים. בחודש הבא המעסיק יכול לעדכן את הנתונים מחדש והגבייה תהיה בהתאם.
הדרך הפשוטה להפריש ולחשב את התשלומים הפנסיוניים בהתאם לשכר עוזרת הבית היא
באמצעות המרכז לביטוח פנסיה חובה. המרכז ישלח לכם תזכורת ויחשב את סכום ההפקדה בהתאם לנתונים שתקלידו. ההפרשות הפנסיוניות הן סכומי כסף קטנים שבכוחם להצילכם מצרות גדולות.
תכליתו של עמוד זה הינו למסור אינפורמציה. התנאים המחייבים הם אלו הנמצאים בתקנון הקרן!