הדף מאובטח
 

פנסיית חובה

משנת 2008 כל המעסיק בביתו עוזרת בית מחויב על-פי חוק לשלם עבורה פנסיית חובה. באילו סכומים מדובר? והאם גם העוזרת צריכה להשתתף? מה שרציתם לדעת על פנסיית חובה לעוזרות בית

שנת 2008 היתה שנה משמעותית עבור רווחתן הפנסיונית של עוזרות הבית. בשנה זו קבע המחוקק כי כל המעסיק בביתו עוזרת בית מחויב לשלם עבורה מדי חודש תשלומי פנסיית חובה, וזאת חצי שנה לאחר תחילת מועד העסקתה (כלומר, התשלום הפנסיוני הראשון מתבצע עבור החודש השביעי לתחילת ההעסקה) או החל מהחודש הראשון לעבודתה, במקרה שכבר יש ברשות העוזרת קרן פנסיה (במקרה זה, התשלום הראשון יהיה בסיום שנת המס או בסיום שלושה חודשי עבודה ראשונים- התאריך הראשון מבין אלה).

גובה תשלומי פנסיית חובה לשנת 2013 הינו 15% מהשכר החודשי של העוזרת.
כלומר, אם לדוגמא, שכר העוזרת עומד על 1200 ש"ח בחודש, התשלום הפנסיוני שלה יעמוד על 180 ש"ח בחודש.
יש לזכור, כי המעסיק לא ישלם לבדו את הסכום הנ"ל. שני שלישים (במקרה שלנו 120 ש"ח) ישולמו על-ידי המעסיק ושליש (60 ש"ח במקרה שלנו) ישולמו על-ידי העוזרת עצמה.
כדי לפשט את העניינים, המעסיק ישלם את התשלום הפנסיוני במלואו ויקזז משכר העוזרת את החלק שהוא שילם במקומה.
יש לציין כי שני השלישים המופרשים על-ידי המעסיק מתחלקים בצורה הבאה- שליש עבור צבירת כספי גמלאות (תגמולי מעסיק) ושליש עבור צבירת כספי פיצויים. בעוד השליש שהעוזרת מפקידה מיועד אך ורק עבור צבירת כספי גמלאות (תגמולי מעסיק).
שימו לב, בשנת 2014 גובה תשלומי פנסיית חובה יהיה 17.5% משכר העובד , כלומר, יהיה עליכם להפקיד סכום גבוה יותר עבור התשלומים הפנסיוניים של העובד שלכם (במקרה שלנו- 210 ש"ח במקום 180 ש"ח ).

הדרך הקלה ביותר לשלם פנסיית חובה לעוזרות בית, היא דרך המרכז לביטוח פנסיה חובה שבאמצעותו תוכלו לבטח את העובד בצורה קלה, פשוטה ומהירה.
המרכז לביטוח פנסיה חובה יתזכר אתכם באמצעות מייל, כל 1 בחודש, שהגיע מועד התשלום החודשי , ואף יחשב לכם את הסכום שעליכם לשלם לעובד.
הסכום לתשלום הינו קטן והוא יכול להציל אתכם מצרה גדולה.


מאמר זה נועד בכדי להעביר אינפורמציה. למען הסר ספק, התנאים המחייבים הם אלו המופיעים בתקנון קרן הפנסיה!



רוצה שנתקשר אליך?
רוצה לכתוב לנו?
לחץ כאן ליצירת קשר
כל הזכויות שמורות © דליאלון סוכנות לביטוח פנסיוני (2011) בע"מ          Spec: IT Solutions | Interface Design: UXpert | Graphics: Hila Design | Development: DIS